To sider av samme sak?

Intuisjon har vi jo alle sammen. Vi vet instinktivt forskjell på en god og en dårlig avgjørelse. Den berømmelige mavefølelsen er jo ikke annet enn vår intuisjon er sterkere hos enkelte enn hos andre. Hos noen er den så sterk at disse menneskene rett og slett “ser” ting, vi andre ikke verken ser, hører eller føler. De går langt forbi dette med å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Hos spåtjenester24.no sitter en rekke mennesker som har gjort sine evner til levebrød, og takk for det. Det kan være veldig greit å søke hjelp hos noen som ser mer enn en selv når en står foran en viktig avgjørelse hvor riktig/galt ikke ligger så tydelig i dagen.

Men altså; hva er dette og hvordan fungerer det egentlig? Jeg har lest mye og sett intervjuer med klarsynte, og de forteller ganske forskjellige ting om sine evner. Noen kan få ord eller setninger. Noen oppfatter hele navn, andre oppfatter bokstaver – når det dreier seg om kontakt med “den andre siden”. Når det kommer til spørsmål man måtte ha om et fremtidsvalg, kan svarene komme i bilder, i følelser, i ord eller en gest. Den klarsynte er et menneske, og det kan innimellom være vanskelig å skille mellom egen hjernevirksomhet og beskjeder som kommer utenfra, så et godt samarbeid mellom den klarsynte og den som har oppsøkt vedkommende, er viktig. Nei, jeg snakker ikke om Cold Reading, som i: fortell meg hva du ønsker og tenker og tror selv, så skal jeg bare bekrefte det du selv ønsker. Vi er langt forbi der.

Her snakker vi ikke scenekunstnere/tryllekunstnere, men folk med reelle evner. Det hjelper ikke at mange ikke tror slike evner finnes. De blir ikke borte av den grunn

Jeg er fullt klar over at mange såkalte skeptikere mener at det hele bare er bløff, men jeg er også fullt klar over at disse samme skeptikerne aldri har satt seg ned for virkelig å lese og undersøke saken. De har bare bestemt seg, og de bruker svært ofte James Randis Million Dollar Challenge til å bevies at de har rett. Ikke engang vilkårene i challengen har de giddet å sette seg inn i. De tror som oftest at det holder å si fra til Mr. Randi at de har sånne og slike evner, og så demonstrere det for ham, så er saken i boks.

Jeg kaller dem “såkalte skeptikere” fordi de ikke undersøker. De bare nekter. De anser folk som har hatt egne opplevelser, eller som kanskje til og med har evner, som medisin- og behandlingstrengende. Det er ikke å være skeptisk. Det er å være avvisende på svakt grunnlag.