Kan du øke hjernekraft og konsentrasjon?

Ønsker du å forbedre minne og konsentrasjon? Hvis ja, så landet du på høyre side, hvor jeg vil gi deg noen tips for å gjøre det. Men det første du må gjøre er å tro på det, og det vil være mulig. Mange forskere viser det, slik at du kan stole på det.

Jeg nevner noen av triksene for å gjøre dette: –

Skriv det ned: Noen av oss ønsker ikke å skrive, men hvis du er student, kan du lage notater eller skrive en blogg mens du studerer. Alle disse aktivitetene øker din evne til å huske de tingene du skriver.

Le høyt: Forskere foreslår at det å le høyere, forbedrer ditt kortsiktige minne. Når du gjør det, utfører kroppen din en spesiell type hormon (endorfin), noe som øker den logiske kapasiteten og reduserer stress.

Lytt litt musikk: Noen typer musikk har vært veldig hjelpsomme til å forbedre minnet. Sanger og musikk kan spille en viktig rolle i å bringe tilbake dine spesielle minner. Informasjon som læres når man hører på en bestemt sang eller samling, kan huskes ved å tenke på sang eller sang i tankene.

Visualiser ting: Den beste måten å huske minnet på og huske ting er å visualisere hva du leser eller lytter til i din egen hjerne. Vær oppmerksom på fotografier, diagrammer og annen grafikk som vises i boken din. Hvis du ikke studerer en bok, så prøv å skape et mentalt bilde av det du prøver å huske. Jo mer dette mentale bildet blir klart, desto mer vil du huske.

Lær nye ting og vær kreativ: Prøv å lære nye språk, spille musikkinstrumenter, male, forbedre vokabularet ditt – lære nye ting og holde det kreative arbeidet aktivt.

Gjenta ting i det daglige livet: Gjenta det igjen og igjen hvis du vil installere et minne i hjernen din. Hvis du møter en ny person, gjenta navnet ditt mens du tar hendene på ham (“Hei Mohan”), når du avslutter samtalen, nevner du navnet hans igjen (“Det var hyggelig å møte deg, Mohan”). Hvis du finner dette merkelig, kan du si i tankene dine.

Lær noen noe: Å lese høyt har blitt ansett som nyttig for å forbedre minnet. Faktum bak denne ideen er at psykologer og lærere har funnet ut at når vi lærer noe eller noe annet konsept, så kan vi huske den tingen veldig lett.

Snakk med omgivelsene dine: Det er knyttet til å være våken. Øv med å gjøre de omkringliggende tingene og et mentalt bilde av omgivelsene dine. Fokus på alle ting – duft, folk, vær etc.

Unngå multitasking: Studier har vist at hjernen vår ikke effektivt kan bytte mellom oppgaver, noe som betyr at når du gjør multitask sammen, så gjør du ikke noe. Var forskning også vist at mens du lærer multitasking, lærer vi mindre og slipper mer av vår tid .

Opprett forbindelser: Du kan forbedre minnet ved å koble til det du ser i rutinen. Som et eksempel – å huske bestemte tegn på veien du går, for eksempel å huske en stor butikk eller et showroom eller et sykehus, gjør det enkelt å huske banen. For å huske et telefonnummer, kan du huske det ved å koble deg, fødselsdatoen din eller bryllupsdagen til forbindelsen.

Fjern stress: Vel det er veldig vanskelig å gjøre, men fortsatt hvis du gir den en prøve, vil det hjelpe deg å forbedre minne ved å fjerne stress

Meditasjon: Tidspunktet på morgenen er den beste tiden å meditere. Meditere minst 15 til 30 minutter per dag bringer endringer i hjernen din og stress blir tatt bort. Meditasjon samsvarer med deg selv og gir flotte endringer i livet ditt.

Les: Les minst 20 minutter hver dag kan forandre livet ditt.

Yoga: Yoga endrer også hjernen din. Nå har du også World Yoga Day. Det bidrar til å redusere stress, angst og depresjon. Yoga beskytter hjernen mot å krympe med alderen.

Vanlige kroppsøvelser: Trening er ikke bare trening av kroppen, det bidrar også til å trene hjernen din også. Tren også med noen interessant aktivitet som å svømme eller bli med i idrettsforeningen.

Sov godt: du må ta tilstrekkelig søvn i 7-8 timer. Ved å oppnå tilstrekkelig søvn, krysser du hele spekteret av nattsyklusen, som er nødvendig for optimal hjerne under oppvåkning. Selv en liten lur tatt under tretthet i løpet av dagen recharges hjernen din.

Vær organisert: Ved å organisere hverdagslige ting på en god måte blir ditt sinn frigjort, noe som hjelper med å fokusere på viktige ting.
Vær en sosial person: du må tilbringe tid med de menneskene du føler deg komfortabel med å bruke tid med. Selvtillit øker grunnet stress er fjernet.